Traumanäkökulma psykologin työssä 26.9.2022

Eija Palosaari, kuva Mårten Lampén / Yle

ILMOITTAUTUMINEN SULKEUTUNUT! Osallistujamäärä on täynnä.

Lämpimästi tervetuloa Popsy ry:n tämän vuoden toiseen koulutukseen Seinäjoelle Kirkonkrannin auditorioon maanantaina 26.9.2022! Kouluttajana PsT, traumapsykoterapeutti VET Eija Palosaari. Auditoriosssa on paikkoja 105 henkilölle.

Koulutuksen aiheena on trauma elämän suojana ja riesana – mitä hyötyä trauma-ajattelusta voi olla erilaisissa psykologin tehtävissä psykoedukaatiosta syviin hoitoihin. Päivän aikana saat tietoa trauman synnystä ja hyödyistä, trauman rakenteesta ja ulottuvuuksista sekä eri lähestymistavoista ja siitä, milloin trauma onkin häiriö. Lisäksi tutustut Jareron Igtp-tekniikkaan eli uudehkoon traumansulattelutekniikkaan. Se on piirrostehtävä, jonka ammattikäyttöisyys on laaja ja jota jokainen osallistuja voi kokeilla koulutuspäivän aikana.

Koulutus on maksuton ja tarkoitettu Popsyn jäsenille.

Ohjelma
8.30-9.00 Ilmoittautuminen
9.00-9.10 Popsyn tervehdys
9.10-11.30 Koulutus alkaa. Välissä tauko.
11.30-12.30 Lounas (omakustanteinen)
12.30-16.00 Koulutus jatkuu. Välissä Popsyn tarjoamat iltapäiväkahvit.

Kouluttajasta
PsT Eija Palosaari on työskennellyt kolmen viime vuosikymmenen ajan tiiviisti akuuttien kriisien parissa ja ollut mukana luomassa sen suomalaista ammattikäytäntöä. Sinä aikana hän on osallistunut useimpien suomalaisten suuronnettomuuksien psykososiaaliseen tukeen. Lisäksi hän on toiminut jälkihoidon organisoijana ja vertaistukityöntekijänä pitkäkestoisen tuen tarpeessa oleville. Työskentely traumapsykoterapeuttina on syventynyt lisäkoulutuksin kahden viime vuosikymmenen ajan ja on nyt keskeinen osa ammattitoimintaa.

Eija Palosaari toimii alan kouluttajana ja työnohjaajana. Hänen väitöstyönsä on katastrofipsykologian alalta ja
kriisityöhön keskittyvä kirja, Lupa särkyä -kriisistä elämään, sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2008.

Eija Palosaari työskentelee Helsingissä. Hän on kotoisin Seinäjoelta, missä työskenteli pitkään terveyskeskuksessa ja keskussairaalan psykologina. Hän toimi 2000-luvun alussa nykyisen Pohjanmaan seudun Psykologiyhdistyksen (entinen Vapsy) edustajana Psykologiliiton hallituksen jäsenenä 10 vuoden ajan, josta kahdeksan vuotta hallituksen varapuheenjohtajana.