Ajankohtaista/ Aktuellt

Helmikuun kokous

(kuva: seinäjokicongress.fi)

Lämpimästi tervetuloa helmikuun kokoukseen 15.2.2023 klo 17 alkaen Talriikin Galleria-kabinettiin (osoitteeseen: Kauppatori 3, Seinäjoki). Yhdistys tarjoaa jälleen tuttuun tapaan osallistujille ruokailun kokuspaikassa.

Ilmoittautumaan pääset oheisen linkin kautta 1.2. klo 17.00 mennessä:

https://forms.gle/LixrycCzJ3Q5HbXk9

Terveisin: Riitta, Janette, Elina, Marika, Lisa, Emmi ja Het

Pikkujoulut 16.12.

Lämpimästi tervetuloa Popsyn pikkujouluihin perjantaina 16.12. Seinäjoelle. Pikkujouluja vietetään yli 200 neliön huvilassa Villa Närhessä osoitteessa Närhitie 7, 60510 Seinäjoki.

Pikkujoulut aloitetaan yhdistyksen kokouksella kello 17 ja kello 18 jatketaan vuoden 2023 johtokunnan järjestäytymiskokouksella. Tämän jälkeen noin kello 19 eteenpäin aloitetaan varsinaiset pikkujoulut. Tarjolla on pizzaa ja virvokkeita. Sauna on lämmin ja villassa on poreamme sekä pyyheliinat valmiina. Villaan voi jäädä yöksi ja sängyissä on petivaatteet valmiina. Petipaikkoja on 10 hengelle.

Ilmoittautumiset pikkujouluihin tiistaihin 13.12. mennessä. https://forms.gle/cSLSqNsCKag6JLzf9

Pizzat tilataan ravintolasta nimeltä Johnny`s Heist https://www.johnnysheist.com/fi/restaurants/seinajoki/

Valitse pizzerian menusta mieluisa pizza ja kirjoita se ilmoittautumislomakkeeseen.

Mikäli mieleesi herää mitä tahansa kysyttävää, laita viestiä osoitteeseen posti@popsy.fi

Vuoden 2023 johtokunta

Syyskokouksessa 22.10.2022 valittiin johtokunta vuodelle 2023.

Johtokunnan varsinaisiksi jäseniksi valittiin Riitta Laurila, Janette Linna, Elina Rajalahti, Marika Koskimäki, Heta Saranpää, Lisa Holopainen ja Emmi Vakkila. Varajäseniksi valittiin Tiia-Tuulia Talvitie, Anne Hautamäki, Elina Yli-Nikkola, Riikka Perämäki, Veera Koivulahti ja Minna Kuivalainen.

Kuvasta puuttuu Marika Koskimäki, Tiia-Tuulia Talvitie ja Minna Kuivalainen. Yhdistyksellä on tulevanakin vuonna mahtava porukka johtokuntalaisia 🙂

Joulukuussa pikkujoulujen yhteydessä 16.12.2022 pidetään johtokunnan järjestäytymiskokous, jossa valitaan varsinaisille jäsenille pestit.

Syyskokous 22.10.

Lämpimästi tervetuloa yhdistyksen syyskokoukseen lauantaina 22.10.2022 Seinäjoelle Original Sokos Hotel Lakeuteen. Osoite Torikatu 2, Seinäjoki. Tapahtuma aloitetaan kello 14:00 johtokunnan kokouksella ja kello 15:00 aloitetaan syyskokous. Syyskokouksessa valitaan johtokunnan varsinaiset ja varajäsenet toimintakaudelle 2023. Kokouksen jälkeen syödään ja ruuat tarjoillaan Matador ravintolasta. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen kaksi ruokalajia sekä ruokajuomat poislukien alkoholitarjoilu.

Ilmoittautuminen kokoukseen 13.10. mennessä alla olevasta linkistä:

https://forms.gle/byonFgsDPL1c1SSGA

Terveisin, Riitta, Ray, Elina R, Elina Y-N, Janette ja Anne

Uusia jäseniä johtokuntaan kaudelle 2023

Syksy koittaa jälleen, mikä tarkoittaa sitä, että yhdistys etsii uusia jäseniä johtokuntaan toimintavuodeksi 2023.

Johtokunnan jäsenenä pääset seuraamaan sekä paikallisyhdistyksemme että liittomme toimintaa läheltä, tekemään psykologien edunvalvontaa alueellamme sekä suunnittelemaan yhdistyksemme tapahtumia ja koulutuksia. Vuoden 2023 johtokunnan varsinaiset jäsenet ja varajäsenet pääsevät myös suunnittelemaan Popsyn huikeita vuosijuhlia, jotka järjestetään 30.9.2023 Seinäjoella.

Jos kiinnostuit tai sinulle tulee mieleen mitä tahansa kysyttävää ole yhteydessä puheenjohtajaamme Riitta Laurilaan tai laita viestiä osoitteeseen posti@popsy.fi. Juttelemme Seinäjoella 14.9. kokouksessa uuden johtokunnan kokoonpanosta ja syyskokouksessa 22.10. vahvistamme johtokuntalaiset toimintavuodelle 2023. Lämpimästi tervetuloa kokouksiin, vaikka et aikoisi hakea johtokuntaan.

Johtokunnan jäsenenä sinulla on mahdollisuus tehdä oman kiinnostuksesi mukaan hommia yhdistyksessämme ja etukäteiskokemusta yhdistystoiminnasta ei tarvita. Perehdytämme uudet johtokuntalaiset tehtäviin huolellisesti. Varsinaisille jäsenille maksetaan tehtävästä vuoden aikana myös palkkio.

Terveisin Riitta, Ray, Anne, Janette, Elina R ja Elina Y-N.

Elokuun kokous 17.8.2022

Tervetuloa kokoustamaan yhdistyksen kanssa keskiviikkona 17.8.2022 Kokkolaan ravintola Nera Steak Houseen kello 18:00. Nerasta on varattu yläkerran kabinetti. Yhdistys tarjoaa tuttuun tapaan jäsenille ravintolassa kaksi ruokalajia, kahvin tai teen sekä ruokajuomat poislukien alkoholin.

Linkki ravintolan nettisivuille https://steakhouse.neras.fi/

Ilmoittautuminen 16.8. mennessä: https://forms.gle/ngh1ufnXgLyBEkp47

t. Riitta, Ray, Anne, Elinat ja Janette

Traumanäkökulma psykologin työssä 26.9.2022

Eija Palosaari, kuva Mårten Lampén / Yle

ILMOITTAUTUMINEN SULKEUTUNUT! Osallistujamäärä on täynnä.

Lämpimästi tervetuloa Popsy ry:n tämän vuoden toiseen koulutukseen Seinäjoelle Kirkonkrannin auditorioon maanantaina 26.9.2022! Kouluttajana PsT, traumapsykoterapeutti VET Eija Palosaari. Auditoriosssa on paikkoja 105 henkilölle.

Koulutuksen aiheena on trauma elämän suojana ja riesana – mitä hyötyä trauma-ajattelusta voi olla erilaisissa psykologin tehtävissä psykoedukaatiosta syviin hoitoihin. Päivän aikana saat tietoa trauman synnystä ja hyödyistä, trauman rakenteesta ja ulottuvuuksista sekä eri lähestymistavoista ja siitä, milloin trauma onkin häiriö. Lisäksi tutustut Jareron Igtp-tekniikkaan eli uudehkoon traumansulattelutekniikkaan. Se on piirrostehtävä, jonka ammattikäyttöisyys on laaja ja jota jokainen osallistuja voi kokeilla koulutuspäivän aikana.

Koulutus on maksuton ja tarkoitettu Popsyn jäsenille.

Ohjelma
8.30-9.00 Ilmoittautuminen
9.00-9.10 Popsyn tervehdys
9.10-11.30 Koulutus alkaa. Välissä tauko.
11.30-12.30 Lounas (omakustanteinen)
12.30-16.00 Koulutus jatkuu. Välissä Popsyn tarjoamat iltapäiväkahvit.

Kouluttajasta
PsT Eija Palosaari on työskennellyt kolmen viime vuosikymmenen ajan tiiviisti akuuttien kriisien parissa ja ollut mukana luomassa sen suomalaista ammattikäytäntöä. Sinä aikana hän on osallistunut useimpien suomalaisten suuronnettomuuksien psykososiaaliseen tukeen. Lisäksi hän on toiminut jälkihoidon organisoijana ja vertaistukityöntekijänä pitkäkestoisen tuen tarpeessa oleville. Työskentely traumapsykoterapeuttina on syventynyt lisäkoulutuksin kahden viime vuosikymmenen ajan ja on nyt keskeinen osa ammattitoimintaa.

Eija Palosaari toimii alan kouluttajana ja työnohjaajana. Hänen väitöstyönsä on katastrofipsykologian alalta ja
kriisityöhön keskittyvä kirja, Lupa särkyä -kriisistä elämään, sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2008.

Eija Palosaari työskentelee Helsingissä. Hän on kotoisin Seinäjoelta, missä työskenteli pitkään terveyskeskuksessa ja keskussairaalan psykologina. Hän toimi 2000-luvun alussa nykyisen Pohjanmaan seudun Psykologiyhdistyksen (entinen Vapsy) edustajana Psykologiliiton hallituksen jäsenenä 10 vuoden ajan, josta kahdeksan vuotta hallituksen varapuheenjohtajana.

Virkistäytymispäivä 17.6.

Lämpimästi tervetuloa Popsyn järjestämään virkistäytymispäivään perjantaina 17.6.2022 Seinäjoelle! Tapahtuma on jäsenille ilmainen.

Päivä alkaa johtokunnan kokouksella Hotelli Ravintola Almassa kello 17:00. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki jäsenet. Kokouksen jälkeen pääsemme nauttimaan kello 18:00 lavis tunnista Unelmasalin ohjaajan kanssa. Lavis pidetään joko Unelmasalilla tai Lakeuden puistolla. Tiedotamme paikasta lähempänä.

Yhdessä liikkumisen jälkeen jatkamme loppuillan Hotelli Ravintola Alman upeassa Toiskan saunakabinetissa! Ohjelmassa on Alman herkullisesta menusta nauttimista, saunomista sekä yhdessä oloa.

Osallistujille on Toiskassa pyyhkeet, kylpytakit ja tossut. Alman menu: Vihreä salaatti, yrttiöljy. Alma perunasalaatti. Kanaa / kasvisvaihtoehto
ja lohkoperunoita. Talon leipää ja voita. Jälkiruuaksi kahvi / tee ja makeaa syötävää. Tilassa myös juomakaappi sekä tarjolla viiniä.

Sauna

Ilmoittautumiset tiistaihin 14.6.2022 mennessä alla olevasta linkistä

https://forms.gle/CzeAQSUFJKUV3qAw7

Innostunein terveisin Riitta, Ray, Anne, Elina R, Elia Y-N ja Janette